La ciutat

Night Glow, una de les activitats de l’European Ballon Festival

Igualada, ciutat dinàmica

Amb desenes de fires, festivals i esdeveniments multitudinaris, Igualada és coneguda per ser la ciutat que mai no para. Com a capital de comarca, aglutina fires de gran format com FirAnoia o el Mercat d’Antiguitats, però també esdeveniments com el Rec.0 Experimental Stores, que amb el suport de l’Ajuntament transforma de forma efímera el vell barri industrial del Rec dues vegades l’any.

Durant quatre dies, les velles fàbriques i adoberies es converteixen en pop up stores de moda, on marques de primer nivell venen els seus estocs i mostraris a preus únics. En l’àmbit gastronòmic destaca el TastAnoia, o fins i tot proves esportives d’alt nivell com la Volcat BTT o l’European Balloon Festival, el festival de globus aerostàtics més important del sud d’Europa.

Tots aquests esdeveniments no són només generadors d’activitat econòmica, sinó que actuen com a pol d’atracció de visitants.

Igualada, centre comercial a cel obert

Població d’origen comercial, on l’encreuament de camins afavorí l’intercanvi, Igualada és una ciutat de comerç viu i dinàmic. L’oferta comercial i de restauració són claus en el desenvolupament social i urbà.

L’amabilitat dels seus carrers i places, com també la singularitat de les seves botigues, fan d’Igualada una ciutat atractiva per passejar i per gaudir dels seus racons plens de vida.

Un nucli antic amb encant, una oferta gastronòmica de qualitat i l’alta concentració de botigues de fàbrica posicionen Igualada en el mapa com una de les destinacions de compra més interessants de la Catalunya central.
Parc Central, un model d’integració entre ciutat i natura

Igualada, ciutat amable i verda

Igualada és una ciutat agradable no tan sols per visitar, sinó també per viure-hi. Disposa d’eixos amables pensats per als vianants, que connecten les diverses àrees entre elles i amb els serveis, les zones verdes i els espais lliures. Més de 35.000 arbres i 88 espècies vegetals ofereixen ombra a aquells qui passegen pels seus carrers, places i parcs.

Igualada té al servei de les persones el Parc Central i l’Anella Verda, espais i itineraris pensats per fomentar la pràctica de l’activitat física i per apropar les zones d’interès natural al nucli urbà, amb el propòsit de millorar la salut i la qualitat de vida d’aquells que hi resideixen.

Igualada, ciutat de festa i tradició

Igualada conserva celebracions que venen d’antic i que han arribat al segle XXI amb una extraordinària vigència. Les nostres festes tradicionals conformen conjunts rituals que ens diferencien de la resta de ciutats. Són part del nostre ADN i de la nostra identitat local. La festa té un caràcter comunitari i cerca la implicació màxima de la població.

Exemples d’aquest ric patrimoni són la Festa de Reis (Creu de Sant Jordi, Festa Popular d'Interès Cultural), la més antiga de Catalunya des del 1895; Sant Antoni i els Tres Tombs (Festa Tradicional d’Interès Nacional, la més antiga de l’estat, des de l’any 1822); la Festa del Sant Crist, que segons la llegenda, commemora el prodigi de la suor de sang del Sant Crist d’Igualada, a finals del segle XVI), i la Festa Major de Sant Bartomeu, una de les celebracions més antigues, documentada al segle XIV, amb una extraordinària capacitat d’adaptar-se als nous temps i amb una gran participació.
La Festa de Reis, una de les celebracions més representatives de la ciutat
Teatre Municipal l’Ateneu, un dels equipaments culturals per excel·lència d’Igualada

Igualada, ciutat cultural de referència

Igualada, Capital de la Cultura Catalana l’any 2022, és una ciutat que actua com un motor cultural de primer ordre en l’àmbit del conjunt de Catalunya. Amb un teixit associatiu dens i ric, impulsa anualment multitud de projectes de gran valor i singularitat.

El FineArt Fotografia, la Mostra Igualada (fira d’espectacles infantils i juvenils), que forma part de les sis fires estratègiques de la Generalitat de Catalunya, o el Zoom Festival (festival internacional de continguts audiovisuals de Catalunya), són només alguns exemples d’esdeveniments de signe cultural que tenen com a marc la nostra ciutat i que han esdevingut referents a nivell estatal. Escenaris com el Museu de la Pell d’Igualada, el Teatre Municipal Ateneu o la Sala Municipal d’Exposicions són testimonis d’aquesta vitalitat que fa de la capital de l’Anoia una cita obligada per als amants de l’art i de la cultura, entesa en el sentit més ampli.

Oficia de Turisme:
Plaça de la Creu, 18
08700 Igualada
info@albergcalmaco.com
(+93) 93 516 40 16

Igualada, destí compromès amb la norma BIOSPHERE
Idioma
© 2023 Igualada Turisme